هیچ وقت رابطه را با دروغ آغاز نکنید:
رابطه شما با مشتری باید بر مبنای صداقت کامل باشد. به عنوان مثال هیچ وقت به مشتری نگویید پیرو ایمیلی که قبلا فرستاده بودید، تماس میگیرم، در حالی که چنین ایمیلی وجود ندارد.
قولی ندهید که قرار نیست انجام دهید:
از قدیم گفتهاند: «مرد است و حرفش!». طوری به تعهدات خود عمل کنید که مشتری مجبور نشود برای رسیدن به مواردی که به اول قول دادهاید، دست به دامن قرارداد و اقدامات حقوقی شود.
از چالشها و مسائل اجتناب نکنید:
مشکلات همیشه وجود دارند و هیچ وقت برطرف نمیشوند، بلکه با پیش رفتن کارها، بزرگتر خواهند شد. مسائل بین خودتان و مشتریانتان را قبل از این که پیچیدهتر شود، حل کنید.
احساس راحتی نکنید:
در ارتباط با مشتری احساس راحتی بیش از حد نکنید یا به اصطلاح، بیخیال نباشید. همیشه نگران انجام کارها باشید و تلاش کنید مسئولیتتان را به درستی انجام هید.
با افراد منفینگر نشست و برخاست نکنید:
در هیچ شرایطی وقتتان را با افراد بیانگیزه و منفینگر تلف نکنید. این مساله حقیقت دارد که شما شبیه کسانی میشوید که با آنها ارتباط دارید. این افراد باعث میشوند که مدل ذهنی شما هم منفی شود و این حس به رابطه شما و مشتریانتان هم سرایت کند.
محصولی که مشتری به آن نیاز ندارد را به او نفروشید:
اگر محصول یا خدمات شما به درد مشتری نمیخورد، به او نفروشید و صادقانه حقیقت را به او بگویید. به جای آن، تلاش کنید تا مشتریان جدیدی پیدا کنید که به محصولات و خدمات شما نیاز دارند.
جلسه با مشتری را بدون تعیین کارهای بعدی ترک نکنید:
همیشه در پایان جلسه با مشتری مشخص کنید که نتیجه نشست شما چه بوده و چه اقداماتی باید توسط چه کسانی انجام شود.
به درخواستهای مشتری به صورت مکرر پاسخ منفی ندهید:
وقتی مشتری درخواستی دارد، به جای پیدا کردن توجیحاتی برای عدم اجرای آن، دنبال راهی باشید که بتوانید آن چیزی که مشتری میخواهد را انجام دهید.
ترجمه و بازنویسی: نیما شفیعی
گروه مدیریت ارتباط با مشتری
کانال تلگرام: https://telegram.me/DrCRM